Šta su i kako se održavaju autići na akumulator?

Leto nam stiže, lepo vreme je već došlo, a i čini se da deca sve više vremena kreću da provode van kuće. Jedno od iznenađenja koje svojim mališanima možete prirediti je i kupovina poklona koji će biti i lep, i koristan, a koji će im istovremeno omogućiti da vreme provodeno napolju iskoriste na još jedan kreativan način. Bilo da su vam to nekada sama deca spomenula ili ste vi odlučili da bi to moglo da ih interesuje, autići za decu mogu biti odlična stvar za duge, letnje dane koji su pred vašim najmlađima. Decu lako možete zainteresovati za njih, a uz malo sreće, ona će još dugo uživati u njima. Ponuda električnih automobila za decu govori da su ona sve više tražena, te se i na našem tržištu može pronaći dobar izbor istih. Sigurno će i vaše dete biti ponosno na ovakav poklon, a verovatno će i njegovi ili njeni drugari hteti da i oni provozaju jedan krug. Dakle, zabava će sa ovim automobilima biti zagarantovana!

Što se tiče same ponude dečijih automobila na akumulator punjenje, već smo napomenuli da je ona i više nego dobra, te se na našem tržištu mogu pronaći različite vrste i modeli ovakvih automobila. To mogu biti klasični automobili za decu, ali ako neko voli nešto drugačije, tu su i džipovi za decu koji se takođe mogu pronaći u različitim varijantama. Takođe, postoji i dobra ponuda traktora na akumulator jer se pokazalo da su i oni traženi, te da ih deca vrlo rado voze. Sve u svemu – budite uvereni da ćete uspeti da za svoje dete nađete ono što vas ili njega najviše bude interesovalo.

Auto na akumulator za decu

Možda ni sami niste svesni koliko bi auto na akumulator za decu mogao da bude interesantan vašim mališanima. Ne samo da može biti dobra igračka koja će zaokupiti njihovo vreme – autići za decu mogu biti i vrlo korisni i kada su neke druge stvari u pitanju.

Oni se mogu iskoristiti i tako da se deci na jedan zabavan način objasne osnove saobraćaja kako bi stekla uvid u ono što se dešava među svim tim silnim kolima dok ih mama i tata voze u vrtić ili na more, a što su vas sigurno već nebrojana puta i pitala. Dakle, njima će to sigurno biti zanimljivo.

Druga stvar koja im može biti i više nego korisna je i orijentacija u prostoru koja se vožnjom ovakvih automobila na jedan fin i nenametljiv način praktikuje. Dete neće biti ni svesno da će vožnjom ovih automobila steći neke nove veštine, a vi ćete biti zadovoljni jer će vam biti drago da se na jedan suptilan način dete može naučiti korisnim stvarima.

I, kao što vidite, električni automobili za decu ne moraju biti samo nepregledni izvor zabave za vašu decu – ona će pomoći i da se steknu neka nova znanja, ali u krajnjoj liniji i da se polako i na jedan kreativan način pripremaju za neku buduću vožnju pravih automobila.

Kako da se napune dečiji automobili na akumulator

Kao i svaka druga stvar na baterije, i auto za decu na akumulator će se često prazniti. Što češće to bude slučaj, to će značiti da ga vaši mališani više koriste odnosno da ga često voze. No, vi svakako morate znati šta vas može očekivati kada je punjenje ovog autića za decu u pitanju.

Koliko dugo se on puni zavisi od nekoliko faktora. Kao prva stvar koja se mora istaknuti je da je kapacitet svake baterije drugačiji odnosno da postoje baterije sa različitom voltažom..

Postoje one od 6V i one od 12V, a mogu se naći i baterije od 24V, a prema tome se određuje i dužina punjenja. Inicijalno punjenje baterije od 6V je osam sati, a svako sledeće punjenje bi u proseku trebalo da traje 6 sati. Što se tiče baterije od 12V, inicijalno punjenje bi trebalo da bude 18 sati dok bi vam bilo potrebno 12 sati za naredna punjenja. Takođe, punjenje može zavisiti i od kvaliteta samog punjača. No, on bi trebalo da dođe zajedno sa električnim automobilom, pa tu ne bi trebalo da imate problema.

Naglašavamo da ne bi trebalo koristiti punjače za baterije određene voltaže za punjene baterija drugačije voltaže. Na primer, punjač za baterije od 24V ne bi trebalo da se upotrebljava kako bi se napunile baterije od 12V. Isto tako, može se i preterati sa punjenjem, pa je potrebno to raditi onoliko vremena koliko je propisano kako baterija ne bi oslabila, a samim tim se i umanjila njena funkcionalnost kao i samo trajanje.

To znači i da ne bi trebalo puniti bateriju tokom noći te bi stoga to trebalo strogo izbegavati. Kao i kod ranijih preporučenih pravila kada je punjenje baterija u pitanju, bilo bi isto tako dobro i da se baterija ne vadi u trenutku punjenja, ali i da se “ne skida” sa punjača dok se do kraja ne napuni.

Kada govorimo o trajanju napunjene baterije, ono takođe zavisi od njene voltaže – baterije veće voltaže obično duže traju. Sa druge strane, trajanje baterije zavisi i od vremena korišćenja automobila i prosečne brzine u toku vožnje. Ako se, na primer vozi duže vremena na većim brzinama, baterija će se brže isprazniti, i to bi svakako trebalo izbegavati ako se želi duža izdržljivost baterije na dečijim automobilima na akumulator punjenje.

Dakle, ne bi trebalo voziti brzo već uvek nekom prosečnom brzinom ukoliko želimo da nam baterija duže traje, ali i sami znati da to neće uvek moći da zavisi od vaše volje već od onoga šta vaše dete u tom trenutku bude želeo. U svakom slučaju, prosečno trajanje baterije od 6V kada je u pitanju kontinuarana vožnja je oko sat vremena dok je to kod baterija od 12V sat i po do dva sata.

Za kraj, želeli bismo da naglasimo da se baterija može puniti i bez punjača, ali to zahteva neka druga znanja i veštine, i to su metodi koji nisu dovoljno sigurno kao kada imate punjač preko kojeg možete da napunite bateriju za neki od autića za decu.

Korpa
Scroll to Top