Najbolji dečiji kreveti sa fiokom za spavanje

Kako da pronađemo dečiji krevet sa fiokom za spavanje?

Došlo je i vreme kada je vaše dete preraslo krevetac koji mu je bio baš po meri, te mu je sada potrebno kupiti krevet za decu u kojem će se osećati lepo i sigurno, a koji će mu u godinama koje slede pružiti udobnost o kojoj neko vreme nećete morati preterano da brinete.

Kao i sve u današnjem vremenu, ni ovaj izbor neće biti lak jer se na tržištu mogu naći kreveti različitog dizajna i kvaliteta izrade, te je potrebno odvojiti dovoljno vremena kako bi se našao onaj pravi. Ono što možda niste videli, a što bi vam i te kako moglo biti interesantno su dečiji kreveti sa fiokom za spavanje koji su u poslednje vreme sve više traženi, i koje deca naprosto obožavaju.

Njihova draž je u tome što pored osnovnog kreveta u sebi sadrže još jedan, takozvani pomoćni krevet koji vam u različitim situacijama može vrlo dobro doći, i za koji nećete ni biti svesni koliko vam može pomoći. No, taj drugi ležaj može biti i “prelazno” rešenje za vaše dete koje će želeti da malo spava na jednom, a malo na drugom krevetu kako bi se lakše naviklo na napuštanje roditeljske sobe.

Ovo se u mnogim slučajevim pokazalo kao odlično rešenje jer dete u njemu vidi i odličnu priliku za neprestanu igru, a i na lakši način će krenuti u samostalno spavanje koje više ne mora biti tako bolan trenutak u njegovom životu.

Naravno, ovaj dodatni krevet se uvek može iskoristiti i kada vam neko od malih rođaka dolazi u posetu, a uvek je i interesantna stvar za drugare vaše dece koji će želeti na njemu da se igraju dok god ih roditelji ne pozovu da se vrate kući. No, pored njih, tu su i klasični, dobro poznati dečiji kreveti sa dušekom i fiokomčiji izbor je u poslednje vreme sve veći i veći, i koji su svojom praktičnošću uvek traženi na tržištu.

Oni dolaze u različitim veličinama, a proizvode se sa zaštitnom ogradom ili bez nje, a postoje i oni kod kojih se ona vrlo lako stavlja i skida po potrebi. U zavisnosti od veličine kreveta zavisi i prostranost fioke koja dolazi ispod njega.

No, u svakom slučaju taj prostor predstavlja izuzetno korisnu stvar koja je svim roditeljima i više nego potrebna jer je prostora u kućama, a pogotovu u stanovima uvek malo, te je dodatno mesto za odlaganje uvek i više nego dobro došlo i svakako poželjno.

Tu možete ostaviti sve one dečije stvari za koje neće biti mesta po ormarima, ono može služiti kao mesto na koje ćete odložiti dečiju sezonsku odeću, a može poslužiti i kao prostor koji će se koristiti za brzo odlaganje i spremanje dečijih igračaka u trenucima kada vremena za pospremanje nema.

Isto tako, ove dečije krevete sa fiokom i sama deca mogu kreativno iskoristiti – fioka im može služiti za odlaganje stvari koje oni požele da u nju stave – kao što su na primer igračke – i za koje nemaju mesta u radnom stolu ili u ormaru, a može im biti i dobro mesto za odlaganje odeće ako im se to više sviđa.

U svakom slučaju, njihova praktičnost je i više nego velika, te će i roditeljima, i deci vrlo dobro doći u svakodnevnim situacijama.

Kreveti za dečake

Naravno, u zavisnosti od toga da li je u pitanju dečak ili devojčica zavisiće i vaš izbor kreveta za decu. Možda vaš dečak, na primer, neće biti toliko zahtevan kada je reč o kupovini kreveta, ali će sigurno znati šta ne bi želeo. Zbog toga je potrebno da ga pažljivo saslušate, i njegovo mišljenje uvažite prilikom kupovine kreveta.

Vi ćete znati šta biste želeli da kupite, a nastojaćete da i njega uverite šta bi mogao da bude najbolji izbor za njegovu sobu. Ako postoji prilika za to, uvek bi trebalo uzeti u obzir i krevete koji su dizajnirani na specijalan način, recimo u obliku auta ili nečega sličnog jer će takvi kreveti vašem malom momku sigurno biti bliže srcu.

Na taj način će taj krevet lakše prihvatiti, te ćete tako svi biti srećni.

Kreveti za devojčice

Slična je stvar i ako kupujete krevet za devojčice. Za vašu malu princezu ćete želeti samo najbolje, ali će ipak ono što ona bude želela verovatno presuditi. No, ne brinite – bilo da tražite dečije krevete sa fiokom ili one bez nje, izbor sa motivima za devojčice je velik.

Ponuda na tržištu je takva da nećete otići bez odabranog kreveta, a vaša devojčica će sigurno poželeti da kupi nekoliko njih, te će izbor verovatno biti težak. No, najbitnije je da ona bude zadovoljna krevetom koji će sada biti samo njen, a vi ćete pored toga proceniti da li kvalitet i cena odgovaraju onome što se vi zamislili kada ste krenuli u kupovinu.

Najbolji krevetac za bebe

Pored kreveta za nešto odrasliju decu, tu je uvek i standardna ponuda krevetaca za decu. Kao što to verovatno i sami znate, ni krevetac se više ne kupuje kao što se to nekada radilo već sada postoji sijaset određenih kriterijuma koji se gledaju i vagaju pre kupovine ove bitne stvare za vaše novorođenče.

Normalna je stvar da će svako želeti najbolji krevetac za bebe za svog mališana, a u zavisnosti od toga da li je u pitanju dečak ili devojčica moći će da bira između krevetaca nešto klasičnijeg ili možda modernijeg dizajna koji će se i lepo uklapati u celokupnost vaše sobe.

Odabir kreveta za decu

Kupovina kreveta za decu u današnjem vremenu nije nimalo laka stvar. Stoga joj se treba posvetiti, i dobro zacrtati kakav se tačno krevet želi kupiti. Mišljenje vaše dece je izuzetno važno, te ih pažljivo saslušajte pre kupovine.

Vama ostaje da dobro proučite šta se sve nudi, te šta je to što bi bilo najbolje rešenje za vaše dete odnosno – potrebno je da kupite krevet koji će zadovoljiti i vas kao roditelja, ali i njega kao deteta koji će u tom krevetu i spavati.

Korpa
Scroll to Top