Letnji dani na trotinetima za decu: Zabava i avantura na otvorenom

deciji trotineti

Dobrodošli u svet letnjih avantura na trotinetima za decu

Leto je vreme kada deca mogu da uživaju u bezbrižnim danima na otvorenom.
Sunčeve zrake, svež vazduh i miris prirode pružaju savršen okvir za igru i zabavu.
Kada pomislimo na letnje aktivnosti, trotineti za decu su jedan od prvih rekvizita koji nam padaju na pamet.
Ovi popularni prevozni sredstva su idealni za decu svih uzrasta, pružajući im ne samo zabavu već i mnoge druge benefite.
Jako je bitno da li je Vaše dete u uzrastu da postane korisnik trotineta i kada je pravi momenat da predje iz guralice na “viši nivo”, a to je trotinet.
Šta je ustvari trotinet i zašto je baš trotinet pravi izbor za svako dete, možete pročitati ovde.

Prednosti trotineta za decu tokom letnjih meseci

Trotineti za decu su odličan način da se deca angažuju na otvorenom tokom letnjih meseci.
Ove male mašine donose mnogo prednosti za njihov fizički i mentalni razvoj.
Pomažu u jačanju mišića nogu, ravnoteže i koordinacije, dok istovremeno podstiču osećaj samostalnosti i samopouzdanja kod dece.
Vožnja trotineta takođe pruža priliku za interakciju sa drugom decom, razvoj socijalnih veština i otkrivanje novih područja u njihovom okruženju.

trotineti sa tri tocka

Kako odabrati pravi trotinet za dete?

Prilikom odabira trotineta za dete, važno je uzeti u obzir nekoliko faktora.
Prvi faktor je uzrast deteta i njegove motoričke sposobnosti.
Postoje trotineti za decu različitih uzrasta, prilagođeni njihovim potrebama i sposobnostima.
Takođe, važno je obratiti pažnju na kvalitet materijala od kojeg je trotinet napravljen, kao i na sigurnosne karakteristike poput ručki sa antiderapantnom površinom i kočnice.
Razgovarajte sa detetom i uključite ga u proces odabira kako biste zajedno pronašli trotinet koji mu najviše odgovara.
Preporuka sa naše i strane stučnjaka je da se deci u uzrastu do 13 godina ne kupuju električni trotineti, jer snaga koju električni poseduju mogu da ugroze bezbednost deteta i ostalih učesnika u saobraćaju.
Najbolju veličinu i boju će ipak morati da samostalno odaberu mališani koji će biti i i glavni korisnici ovog nadasve zanimljivog i interesantnog prevoznog sredstva.
Boje koje su dostupne na našoj online prodavnici je najbolje pogledati uživo, pa Vas zato i pozivamo da posetite našu prodavnicu uživo.

Tipovi trotineta za decu

Prvi je onaj za najmlađe, a to je trotinet sa sedištem, kojim, većim delom upravljaju upravo roditelji pomoću ručke kojom trotinet guraju ispred sebe. Ovaj tip trotineta poseduje tri točka zbog bolje stabilnosti vozila i veće sigurnosti mališana. Preporuka da ovo koriste deca od 1-3 godina.
Drugi je trotinet scooter sa tri točka, ali bez sedišta. Dete samostalno upravlja trotinetom i definiše pravac kretanja, ali zbog tri točka i dalje je sigurniji od trećeg tipa trotineta i mogućnost za pad deteta je mnogo manji. Preporučuje se deci od 3-8 godina.

Treći tip je onaj standardni na koji smo navikli da viđamo po ulici, sa dva točka koji voze sva deca od 8+ godina. Nema ograničenja u godinama, ali ima u telesnoj masi korisnika.
Veoma je važno da trotinet bude od metala i da može da bezbedno preveze Vaše dete od tačke A do tačke B.

trotineti sa sedistem

Bezbednost na prvom mestu – saveti za vožnju trotineta tokom letnjih dana

Iako su trotineti za decu zabavni, važno je da se vožnja obavlja uz poštovanje određenih sigurnosnih mera.
Iako nisu definisana pravila Zakonom o saobraćaju, imamo par nekih smernica za vas.
Deca bi trebalo da nose zaštitnu opremu poput kacige, štitnika za kolena i laktove kako bi se zaštitili od mogućih povreda.
Takođe, važno je da dete bude svesno da je učesnik u saobraćaju i da mora voditi računa o sebi, ali i o drugima u toku vožnje.
Nije velika brzina koju mogu da razvoju prilikom vožnje, ali je nadasve problematična ako ih ne uputimo na pravi način kako da se ponašaju u saobraćaju koji je oko njih.

Želimo da ovo leto vaši mališani leto provedu napolju u vožnji trotineta i na čistom vazduhu, a šta je sve u ponudi možete pogledati ovde.

Korpa
Scroll to Top